Hirek


HIRDETÉSEK - Évközi 12. vasárnap

 1. „HAJLÉKTALAN JÉZUS”-SZOBOR SOPRONBAN
  Kedden, június 27-én, a délutáni órákban érkezik Sopronba a „Hajléktalan Jézust ábrázoló alkotás, melyet országjáró útra indított tavasszal Dr. Erdő Péter bíboros úr. Közösségünk a Máltai Szeretetszolgálat soproni csoportjával együtt fogadja templomunkban a szobrot illetve az esti szentmise után imádságot végzünk előtte. Szerdától kezdve hetente ételosztást végzünk Plébániánkon a Szeretetház munkatársaival együtt.
 2. CSÜTÖRTÖKI SZENTSÉGIMÁDÁS
  Csütörtökön az esti szentmise után a Szent Jeromos férfi imaközösséget kérjük meg a szentségimádás vezetésére a Dómtemplomban.
 3. „PÉTER-FILLÉR” GYŰJTÉS
  Jövő vasárnap Péter-fillér gyűjtést tartunk. (1870 és 1929 között a Szentszéknek ez volt az egyedüli bevételi forrása, miután az olasz állam megfosztotta a pápaságot a hagyományos bevételeitől. A lateráni szerződés rendelkezései értelmében az olasz állam kárpótlást fizetett az elkobzott egyházi vagyonért, a Szentszék pénzügyei ezután rendeződtek, azóta a péterfillérekből befolyó pénzt a pápa karitatív célokra fordítja.) Így várjuk a kedves testvérek nagylelkű adományait a jövő hétvégi csengősperselybe!
 4. KATTÁRS ÉS SZENT LÁSZLÓ ÜNNEP
  2017. június 25-27-ig, a győri Dunakapu téren szervezi Egyházmegyénk a Katolikus Társadalmi Napokat változatos programokkal, egybekötve a Szent László Év kiemelkedő programjával, június 27-én, kedden, délelőtt 10.00 órakor kezdődő ünnepi püspöki szentmisével, melynek főcelebránsa: Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek. Szeretettel buzdítunk mindenkit a részvételre!
  PÜSPÖK ATYÁNK SZERETETTEL VÁR MINDNYÁJUNKAT, SZÁMÍT RÉSZVÉTELÜNKRE!
 5. BÁNFALVI BÚCSÚ VÁROSFELAJÁNLÁSSAL
  Július 1-én, szombaton 15.00 órakor városfelajánlás lesz a Sopron-bánfalvi Templomban szentmise keretében. Délután ¾ 2 órakor az Erzsébet kerttől engesztelő élő rózsafüzér gyalogos zarándoklat indul a szentolvasó imádkozásával a szentmise helyszínére. Részletek a faliújságon.
 6. SCHÖNSTATT CSALÁDMOZGALOM PROGRAMJA
  A CSALÁD HETE programsorozat folytatásaként ajánljuk párok és családok figyelmébe „Házaspárok útja” címmel, szervezett jó nyári programot Óbudaváron, 2017. július 1-én, szombaton, melyen szentmisét mutat be Kaposi Gábor atya is, és bővebb információkat a hirdetőtáblán találhatunk!

HIRDETÉSEK - Úrnapja


 1. CSÜTÖRTÖKI SZENTSÉGIMÁDÁS
  Csütörtökön az esti szentmise után biblikus szentségimádást tartunk a Dómtemplomban.
 2. KODÁLY EMLÉKKONCERT
  2017. június 23-án, a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar aulájában este 6 órakor szervez koncertet a „Kórus Spontánusz”, Kocsis-Holper Zoltán vezénylésével, melyről részleteket a hirdetőtáblán olvashatunk!
 3. MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA
  2017. június 24-én, szombaton a soproni Múzeumban este 6 órától várják az érdeklődőket éjszakai látogatásra változatos programokkal, melyről részletes tájékoztatást a hirdetőtáblán találhatunk!
 4. BÉCSI ÚTI TEMPLOM BÚCSÚJA
  2017. június 24-én, szombaton, este 6 órakor: BÚCSÚI SZENTMISE kezdődik a KERESZTELŐ SZENT JÁNOS (Bécsi úti) TEMPLOMBAN, melyre szeretettel várják a kedves Testvéreket! Részletes tájékoztatás a hirdetőtáblán olvasható
 5. KATTÁRS ÉS SZENT LÁSZLÓ ÜNNEP
  2017. június 25-27-ig, a győri Dunakapu téren szervezi Egyházmegyénk a Katolikus Társadalmi Napokat változatos programokkal, egybekötve a Szent László Év kiemelkedő programjával, június 27-én, kedden, délelőtt 10.00 órakor kezdődő ünnepi püspöki szentmisével, melynek főcelebránsa: Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek. Szeretettel buzdítunk mindenkit a részvételre, melyről részletes tájékoztatást a hirdetőtáblán és a hirdetőasztal szórólapjain találunk! Kellő számú érdeklődő esetén külön buszt is indítunk az ünnepre Sopronból, jelentkezni a sekrestyében vagy plébániánk irodáján lehet ügyfélfogadási időben. PÜSPÖK ATYÁNK SZERETETTEL VÁR MINDNYÁJUNKAT, ÉS SZÁMÍT RÉSZVÉTELÜNKRE!
  (NAGY SZÉGYEN LENNE VÁROSUNKRA NÉZVE, HA EGY BUSZT SEM TUDNÁNK INDÍTANI EGYHÁZMEGYÉNK JELES ÜNNEPÉRE!
 6. SCHÖNSTATT CSALÁDMOZGALOM PROGRAMJA
  A CSALÁD HETE programsorozat folytatásaként ajánljuk párok és családok figyelmébe „Házaspárok útja” címmel, szervezett jó nyári programot Óbudaváron, 2017. július 1-én, szombaton, melyen szentmisét mutat be Kaposi Gábor atya is, és bővebb információkat a hirdetőtáblán találhatunk!

Templomkórusunk felvételt hirdet!

Sok szeretettel várunk minden kedves énekelni vágyó testvérünket szeptembertől újra induló templomkórusunkba!
 
Jelentkezni ezen az E-mail címen,
illetve a Plébánia iroda elérhetőségein lehet.

Diakónusszentelés Pálosszentkúton (fotók)

2011. május 14-én, szombaton 10 órakor ünnepi szentmise keretében Bábel Balázs érsek, diakónussá szentelte Pál Csaba (Dani) testvért, aki a plébániánkról jelentkezett a Magyar Pálos Rendbe. Kérjük a Jóistent, hogy őrizze meg kegyelmével hivatásában.

Szent György gyalogtúra

Húsvét vasárnapja 2011-ben egy napra esik Szent György napjával, ezért a hagyományos egyházközségi nap helyett gyalogtúrával igyekeztünk erősíteni közösségünket. A soproni regnumi közösségek Méhek csapata vezetőikkel (Orsolya és NemTom) ragyogó programot szerveztek a természet iránt érdeklődő 70 testvérünknek.

Felnőtt katekézis - A betegek kenete (hangfelvétel)

A hit alapjairól szóló sorozat keretében elsőpéntekenként 19 órától hallhatunk előadásokat a Jezsuita teremben. 2011. április 1-jén Havassy Bálint László iskolalelkész tartotta a felnőtt katekézist: "A betegek kenete, mint a gyógyító Jézus szentsége" címmel. (A hangfelvétel itt letölthető.)