Kápolnaszentelési jubileum Sarródon


2017. október 4-én, Sarródon dr. Veres András püspök atya megáldotta azt a kápolnát, melyet Barcza Attila és baráti társasága épített 10 évvel ezelőtt. Meghívásra A Szent Pál Katolikus Szakkollégium is képviseltette magát ezen a szép eseményen Gyurgyó Anett, Szász Bernát Atanáz, Horváth Márk, Fekete Balázs, valamint Szabolcs atya személyében.

A szentmise és a szentelési ünnepség előtt a Fertő-Hansági Nemzeti Parkba látogattunk, ahol élményekben gazdag program várt ránk: hajókáztunk a Fertő tavon, láttunk jégmadarat, ölyvöt a gyönyörű Fertő torkolaton, majd a Nemzeti Park látogatóközpontjában megcsodálhattuk a mélységesen nyugodt szürke-marhákat.

Ezek után ünnepi szentmisén vehettünk részt, melyet András püspök atyánk mutatott be, majd körmenetben a kápolnához vonultunk, melyet a jubileum alkalmából püspök atya megáldott.
A nap zárásaként egy fogadáson vehettünk részt a Kócsagvárban, ahol a sok finom sütemény és bor mellett szürke-marha pörkölttel kedveskedtek nekünk a helyiek.

(A sütemények, melyek a konyhában vannak/voltak, András püspök atya küldte az otthonmaradt kollégiumlakóknak, hogy részük lehessen az ünnepben.)

Köszönjük, hogy ott lehettünk!

KÉPEK AZ ESEMÉNYRŐL