Szent Orsolya Antiochia Közösség


Az Antióchia plébánián alapuló szolgálat, amelyet fiatalok végeznek fiatalok körében. Az általános iskola 8. osztályos korosztálytól a már egyetemista éveiket töltő fiatalok (14-24 év) közössége. Az Antióchia egy hétvégi élménnyel kezdődik, ami ezzel nem zárul le, hanem új lehetőséget ad a Krisztussal valló kapcsolat folyamatos megélésére, mélyítésére. A fiataloknak állandó lehetőséget kínál arra, hogy meghallgassák egymást, beszéljenek saját érzéseikről és jobban megértsék, mit jelent ma kereszténynek lenni.

Az Antióchiát az első ismert keresztény közösségek helyéről nevezték el:
"A tanítványokat először Antióchiában nevezték keresztényeknek" (ApCsel 11,26).
 
A program alapját 1960-ban fejlesztették ki az Egyesült Államok Indiana államában fekvő Notre Dame egyetemen. Ausztráliában 1981-ben honosodott meg, azóta a földrész mintegy 40 ezer fiatalja tapasztalhatta meg a mozgalom lelkiségét. Lelkesedésük nyomán az Antióchia mozgalom eljutott Új-Zélandra, a Fidzsi-szigetekre, a Fülöp-szigetekre, Új Guineába, Indonéziába. Az ausztrál Antióchia közösség meghívására vett részt a budapesti Szent Rókus plébánia kis csapata 1994 júliusában Sydneyben Antióchia hétvégén.

Az első magyarországi Antióchia hétvégére 1995 februárjában került sor, azóta folyamatosan terjeszkedett hazánkban – Nagykanizsa, Székesfehérvár, Kaposvár, Siófok, Pécs, Szentendre, Kerekegyháza, Kecskemét, Tököl – az országos honlapon további részletek találhatók: http://www.antiochia.hu.

Az első soproni "nagyhétvége" 2001 tavaszán került megrendezésre, 2006-tól a hétvégék helyszíne a Szent György plébánia. Évente két nagyhétvégét is tartunk, egyiket tavasszal, másikat ősszel.


A hétvégéken kívül heti imatalálkozókat tartunk, melyen szintén megoszthatjuk örömünket, bánatunkat, meghallgathatunk egy előadást a közösség egy tagjától, melyet kisebb csoportokban, személyesebb hangnemben meg is beszélünk. A találkozók helyszíne a Szent György Plébánia Wrenkh Ede Közösségi házában található Jezsuita terem iskolai időben minden pénteken 19:00 – 21:00-ig.
Ezen kívül a közösség részt vesz a plébánia életében. Állandó programunk minden hónap első csütörtöki Szentségimádás 19:00-tól.

Minden 14-24 év közötti fiatalt szeretettel vár a soproni Szent Orsolya Antióchia Közösség!

Aki érdeklődne a közösség iránt, az alábbi elérhetőségek egyikén megteheti:
Németh Andi és Misi – 99/332-065
Márki-Németh Georgina – 30/251-4158. E-mail: nigo@freemail.hu
Márki Balázs – 20/264-1769. E-mail: ledera@gmail.com